Hups..niinpäs vaan reilu viikko on hujahtanut ja kaksi viikonloppua siinä samalla. Toissa viikonloppu meni työkavereiden kanssa keilaten, hauskaa pitäen ja tietysti herkutellen. Vappuna toistin itseäni ja tein brunssille melkein samoja herkkuja kuin toissa viikonloppunakin  :)

Näitä oli tarjolla toissa viikonloppuna:

 

(Kuvaa en muistanut napata vasta kun puolet piirakasta oli jo tuhottu ). Ohjeen olen kehitellyt omien mieltymysteni mukaan.

Herkuttelijan kanapiirakka

1pkt valmista piirakkataikinaa (pakaste)

400g hunajamarinoituja kanafilesuikaleita

1 pieni punasipuli

ananaksia paloina

aurinkokuivattuja tomaatteja

fetajuustoa kuutioina

3dl ruokakermaa

2 munaa

n. 150g juustoraastetta

kuivattua basilikaa, paprikamaustetta ja ripaus suolaa

Piirakkapohja sulatetaan ohjeen mukaan, painellaan piirakkavuokaan ja tarvittaessa esipaistetaan.

Kanasuikaleet ruskistetaan pannussa ja pilkotaan muut aineet. Täytteet ripotellaan piirakan päälle ja valmistetaan muna-kerma-juusto seos. Vatkataan siis kerman joukkoon munat ja lisätään juustoraaste ja mausteet. Lopuksi seos kaadetaan täytteitten päälle piirakkaan tasaisesti. Piirakka paistetaan 200 asteessa n. 40 min tai niin kauan kun pinta on kauniin ruskea.

 

Piirakan kanssa oli tarjolla pestopastasalaattia. Tätä tein ensimmäisen kerran opiskelukaverini synttäreille ja ohje on saatu toiselta opiskelukaverilta . Jos salaatista haluaa ruokaisamman, voi paprikan korvata kanalla.

Pestopastasalaatti

n. 350g Penne Rigate- pastaa

kirsikkatomaatteja

paprikaa

pieni punasipuli

maun mukaan pestoa (laitoin melkein koko 190g purkillisen)

päälle rucolaa

Pasta keitetään ohjeen mukaan, huuhdellaan kylmällä vedellä ja valutetaan. Pilkotaan parika, sipuli ja kirsikkatomaatit. Sekoitetaan kaikki aineet kulhossa, lukuunottamatta rucolaa joka ripotellaan lopuksi salaatin päälle.

 

Jälkkäriksi tein Helmilikööri-hyydykekakkua. Olen monessa blogissa nähnyt kehuttavan monenlaisia kermaliköörikakkuja ja pitihän minunkin kokeilla

 

Helmi-hyydykekakku

Pohja:

1pkt tummia täytekeksejä murskataan ja murskan joukkoon sekoitetaan n.75g sulatettua margariinia. Seos painellaan leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuokan pohjalle. Pohja laitetaan kylmään jähmettymään siksi aikaa kun valmistetaan täyte.

Täyte:

6 liivatelehteä

2 prk Flora vispiä

200g maustamatonta tuorejuustoa

sokeria ja vaniliinisokeria maun mukaan

n. 2dl Helmi Fine cream-kermalikööriä

Liivatteet laitetaan pehmenemään kylmään veteen n. 10 min. Vatkasin kerma vaahdoksi ja lisäsin siihen tuorejuuston. Maustoin seoksen sokerilla ja 1dl lorauksella kermalikööriä (laitoin raakana, mutta toki voi myös keittää koko määrän). Kiehautin toisen desin likööriä kattilassa ja liotin siihen liivatelehdet. Kaadoin liivateseoksen ohuena nauhana täytteen sekaan ja sekoitin tasaiseksi. Kaadoin täytteen keksipohjan päälle ja annoin hyytyä kylmässä seuraavaan päivään. Koristelin kakun mansikka-suklaarakeilla.

Kakku oli mielestäni hyvin pehmeän ja täyteläisen makuista, mutta ehkä olisin kaivannut jotain potkua hieman lisää (tällä en tarkoita alkoholia, vaan makua ) . Täytyy ehkä seuraavalla kerralla kokeilla jollakin toisella kermaliköörillä . Silti kokeilemisen arvoinen ohje tämäkin.