Pääsiäisenä herkuteltiin raikkaalla hyydykekakulla. Olen nähnyt mangokakun ohjeita useimmissa blogeissa. Itse suosin muutenkin enemmän hyydykekkakkuja, sillä ne ovat mielestäni helpompia tehdä ja myös raikkaampiakin kuin tavan täytekakut. Olen tehnyt tätä aikaisemminkin muutaman kerran, mutta nyt muistin napata kuvankin . Tein kakun isolla irtopohjavuokalla.

Mangohyydykekakku

Pohja: 1pkt kaurakeksejä, n.75g margariinia/voita sulatettuna

Täyte:

2prk Flora vispiä

1prk maitorahkaa

4prk mangososetta (laitoin Semperin soikeroímatonta)

2 tl Vaniliinisokeria

sokeria maun mukaan

5 liivatelehteä

1 tölkki säilöttyjä mangoviipaleita)

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan n. 10 minuutiksi. Murskaa kaurakeksit, sulata rasva ja lisää keksimurujen joukkoon. Painele keksi-rasvaseos tasaisesti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuuan pohjalle ja laitaa jähmettymään kylmään.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahka, mangososeet ja sokeria maun mukaan. Kiehauta säilykmangolientä n. ½ dl, ota liivatteet pois kylästä vedestä ja purista liiat vedet pois. Sulata liivatteet kuumaan liemeen ja lisää kerma-rahkaseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Pilko mangoviipaleet mieleisen kokoisiksi paloiksija ripottele keksipohjan päälle. Kaada lopuksi täyte niiden päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään ja irrota vuuan reunat. Ennen tarjoilua kakun voi koristella kuinka itse haluaa.

Aurinkoista lauantaipäivää!