Niinhän siinä kävi, että lupauksista huolimatta ei kesän aikana hyvin tullut tänne päivitettyä tekemisiä. Aika paljon on kuitenkin tullut leivottua ja tässäpä osa ohjeista..

Valkosuklaahyydykekakkua on tullut tehtyä muutamaan kertaan, vaihdellen "päällysteitä", Perusohje on ollut sama, mutta päälle olen laittanut esim. tuoreita mansikoita ja lakkoja.

Valkosuklaa- lakkakakku

Pohjaan 1pkt kaura-/digestivekeksiä murskattuna ja n.75g rasvaa sulatettuna.

200g maitorahkaa

1prk Floravispiä

1 levy Pandan valkosuklaata

sokeria ja vaniliinisokeria maun mukaan

4 liivatelehteä

Päälle: lakkoja, vettä ja hyytelösokeria

Murskataan keksit, sekoitetaan joukkoon sulattetu rasva ja painellaan irtopohjavuoan pohjalle.

Laitetaan liivatelehdet kylmään veteen

Sulatetaan valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa

Vaahdotetaan kerma, lisätään siihen rahka ja sula suklaa sekä lisätään oman maun mukaan sokeria.

Sulatetaan liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja lisätään ohuena nauhana sekoittaen kakkuseokseen. Lopuksi seos levitetään keksipohjan päälle vuokaan ja annetaan hyytyä seuraavaan päivään.

Kakun hyydyttyä ripotellaan lakkoja pinnalle ja tehdään hyytelösokeripaketin ohjeen mukaan hyytelöseos ja kaadetaan lakkojen päälle. Vähän kun malttaa antaa päällysen hyytyä niin pääsee nautiskelemaan

 

Isänpäiväkin hujahti muutama viikko sitten ja tottakai täytyi tehdä myös kakku. Leipuriapurina toimi tädin muru Aaro ja hän vastasi kakun koristelusta. Kakusta tulikin hieno. Kakku on 5 munan peruskakkupohja. Välissä mansikkahilloa, persikkaa ja kuohukermaa. Ja koristeet näettekin tässä

Aaro laittoi "karkkisokerit" eli nomparelli, strösselit ja sydämet ja osan karkeista..täti auttoi myös vähän

Koristelu on tarkkaa puuha. Asiaanhan kuului tietenkin myös koristeiden maistelu ja monen karkin kohdalla kuuluikin, että "tämä on tarkotettu syötäväks"   Oikein oli makoista kakkua ja maistui niin Aaron isille kuin ukillekin